Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Danas sjednica Parlamenta FBiH, bit će razmatran prijedlog lockdowna u cijeloj Federaciji

U Sarajevu će danas biti održana vanredna sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH o pogoršanju epidemiološke slike u Federaciji.Sjednica počinje u 11 sati a kako je najavljeno, na njoj će biti razmatrano uvođenje lockdowna na nivou entiteta.

Zahtjev za održavanje za najavljene sjednice ovog parlamenta podnijele su opozicione stranke. Sjednica će biti održana zbog znatno pogoršanog epidemiološkog stanja u ovom entitetu.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Zastupnica Naše stranke (NS) u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Sabina Ćudić je najavila da će ovaj zakonodavni dom razmatrati dvosedmični lockdown ili zatvaranje u cijelom entitetu.

“Sutra bismo mogli jednoglasno usvojiti odluku koja se tiče neophodnog zatvaranja Federacije Bosne i Hercegovine na dvije sedmice, te u hitnu proceduru uputiti COVID 3 zakon, kojim bi se privrednicima nadomjestili svi dvosedmični ekonomski gubici jer za to nesumnjivo imamo novac”, proučila je sinoć Ćudić.

Izvor klix.ba

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više