Kakanj -24- online

Da li je razbojnički čin u Crnču neuspjeli pokušaj ubistva?

Već smo ranije pisali o nasilnom razbojništvu koje se dogodilo u kakanjskom selu Crnač, u kojem je nepoznati muškarac Peri Kalfiću (79 godina) nanio teške povrede, vežući ga i mučeći u njegovom domu u posljepodnevnim satima 26. marta.

Prema pisanju Avaza, a iz izjava unuka unesrećenog, da se zaključiti da Pero Kalfić nije imao nikakvo bogatstvo, te da je živio skromno od svoje penzije. Također, način na koji je mučen i ostavljen na smrt sedamdesetdevetogodišnji Pero Kalfić, indikuje na to da je motiv ovog napada zapravo mnogo gori od sitne pljačke.

“Djed je je krvario na podu. Provalnik je krenuo po kući da pretura stvari I traži novac. Razbijao je stvari. Djed je ustao, a muškarac se vratio i nastavio ponovo da ga udara. Djed je imao šal na sebi i taj provalnik ga je davio njegovim šalom. Djed nam je ispričao da ga je nogama udarao i slomio mu nogu.” – rekao je unuk Robert Kalfić.

Napominjemo da je za napadačom u toku policijska potraga.

Izvor avaz.ba

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više