Kakanj -24- online

Čestitka načelnika Bajtarevića povodom 10. novembra – Dana formiranja 311. lahke brigade Kakanj

Poštovani borci i starješine 311. lahke brigade,vaše herojstvo na fojničko-kiseljačkom ratištu, vaše ogromne herojske zasluge na vozućkom ratištu, sve vaše slavne bitke i podvizi se ne smiju i neće zaboraviti. Uspomena na njih će se prenositi s koljena na koljeno, a zaborav neće dozvoliti ni činjenica da je napisana monografija u kojoj posebno mjesto zauzima uspomena na 311. lahku brigadu.

Danas kada se prisjećamo činjenica koje govore o organizaciji otpora agresiji u Kaknju i našoj domovini, možemo jasno zaključiti da svako vrijeme i svaki izazov traži ozbiljnost i organizaciju, te odbacivanje neutemeljenih i neobjašnjivih vjerovanja kako će neko drugi brinuti o našoj sudbini i rješavati naše probleme dok mi sliježemo ramenima i pokušavamo ostaviti dojam uplakanog djeteta koje moli za milost. Naprotiv, danas kada treba da čuvamo i gradimo našu domovinu, u sve naše aktivnosti moramo ubaciti neophodnu dozu organizovanosti, reda, rada i discipline.

Sa željom da se vaša patriotska misija nikada ne zaboravi i da služi kao pouka, svim pripadnicima Općinskog štaba odbrane Kakanj i 311. lahke brigade upućujem čestitku povodom godišnjice formiranja ovih formacija koje su pružile junački otpor agresiji koja je izvršena na međunarodno priznatu Republiku BiH.

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više