Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Busovača: Tri mjeseca zatvora za premlaćivanje supruge

Opštinski sud u Travniku nepravosnažno je osudio Amira Mušanovića na tri mjeseca zatvora po optužnici u kojoj se navodi da je više puta udario suprugu E.M.Prethodno je Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona protiv njega podiglo optužnicu za nasilje u porodici.

“Nakon provedenog dokaznog postupka, Opštinski sud u Travniku oglasio je krivim Mušanovića, te mu u prvostepenom postupku izrekao kaznu zatvora u trajanju od tri mjeseca”, saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona. Optuženom je stavljeno na teret da je, 14. jula 2018, nasiljem i drskim ponašanjem ugrozio suprugu. “U blizini autobuske stanice u Busovači, kada ju je ugledao, dotrčao je do nje te zatražio da zajedno porazgovaraju o bračnim problemima i popiju kafu, na šta je ona pristala nakon njegovog histerisanja i galame”, navedeno je u optužnici, a potvrđeno je za “Nezavisne”.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Kako se dodaje, kada su došli u tržni centar i sjeli za sto, počeo je da je vrijeđa upućujući joj psovke, pogrdne riječi i prijetnje da će “ubiti i nju i djecu i da je mrtva žena”.“Kada je ona ustala iza stola jer nije željela da sluša uvrede i prijetnje, on ju je jako potegao za ruku i povišenim tonom joj naredio da sjedne”, naglašava se u optužnici po kojoj je Mušanović osuđen.

Nakon toga je, ističe se, Mušanovićeva supruga otišla i krenula kući, ali ju je on sustigao na putu do kuće.“Fizički je nasrnuo na nju zadavši joj nekoliko udaraca u glavu, nakon čega je ona događaj prijavila u Policijskoj stanici Busovača te joj je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja”, dodaje se u optužnici.

Izvor 072info

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više