Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Broj bh. državljana koji čekaju na deportaciju iz Kabula popeo se na 11, evo gdje se tačno nalaze i ko ih čuva

Broj bh. državljana koji čekaju na deportaciju iz Kabula popeo se na 11. Ovu informaciju potvrdio je jutros za “Avazov” portal Sakib Forić, ambasador BiH u Pakistanu koji nerezidentno pokriva Afganistan.

Podsjećamo, nakon ulaska talibana u Kabul u ovom gradu vlada haos, a obustavljeni su svi civilni letovi s Aerodroma Hamid Karzaji, na kojem su u naši državljani, uposlenici stranih kompanija. Među njima su i uposlenici koji rade na osiguranju Ambasade Njemačke.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Forić tvrdi da su vojni letovi opet uspostavljeni, ali da ne zna kada će se krenuti s evakuacijama i hoće li ona biti moguća danas.

 – Sada radimo na njihovom grupisanju, na jednu sa sadašnje četiri lokacije  jer je riječ o ogromnom prostoru oko aerodroma. Osim toga, na desetine je baza oko aerodroma i teško ih je grupisati. Sada ih je većina u NATO kampu na aerodromu – rekao nam je Forić.

Inače, strane diplomate i radnike, koji su ostali na aerodromu čuvaju američki, britanski i turski vojnici.

Izvor avaz

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više