Kakanj -24- online

Brat “Zlatnog ljiljana” koji je preživio brutalni napad medvjeda

Nakon stravičnog napada razjarenog medvjeda na Sulejmana Huseinbegovića (53), inače dobitnika najvećeg ratnog priznanja „Zlatni ljiljan“ u selu Repovci kod Konjica, njegovo zdravstveno stanje i dalje je teško, ali nije životno ugrožen, potvrdio nam je njegov brat Edin u telefonskom razgovoru.

– Još je u KCUS-u. Doktori su uradili šta su trebali. On je još u komi. Stabilan je i ljekari su rekli da nije životno ugrožen. Komšija koji ga je transportovao do bolnice dao je policiji izjavu. Moram se pobrinuti za ovce i sada mu ne mogu otići u posjetu, niti kući. Brzo će se oporaviti, jak je on. Policija je na licu mjesta obavila uviđaj. Uzeli su informacije o tome kako ga je medvjed napao i kako je zatečen povrijeđen – kratko je za portal “Avaza” kazao Edin Huseinbegović.

Podsjećamo da je Sulejmanu prva pomoć ukazana u Urgentnom centru Opće bolnice Konjic, gdje su mu ljekari konstatirali prijelom obje ruke te više ugriza i razderotina. Također je zadobio povrede lica i grudi, te je po prijemu u KCUS odmah operiran, a hirurška intervencija je trajala više od sedam sati. U borbi na život i smrt sa medvjedom bosanski gazija s nadljudskom snagom izašao je kao pobjednik.

Mještani Repovaca koji nakon napada životinje na Sulejmana žive u strahu, očekuju da će vlast Konjica donijeti odluku da se podignu svi lovci i ubiju medvjeda.

Huseinbegović je rođen 10. januara 1968. u Repovcima kod Konjica, a „Zlatni ljiljan“ za izuzetnu hrabrost dobio je 1994. kao pripadnik 45. lahke brigade Armije RBiH.

Izvor avaz.ba

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više