Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

BORBA ZA ŽIVOT: Muamera Rapić hitno treba našu pomoć

Djevojka Muamera Rapić iz Kamenska općina Olovo rođena je u ratnoj bolnici u Olovu 1995 godine. Od svoje 14 godine bori se sa rakom limfni čvorova. Njeno liječenje od 2010. godine odvija se na Klinici za hematologiju u Sarajevu gdje joj je dijagnosticirano teško maligno oboljenje Hodgkin Lymphoma.

Nakon prvog poboljšanja 2012. godine ponovo je u bolnici i od tada pa do danas, sa povremenim poboljšanjima, pod stalnom je terapijom i ljekarskim nadzorom. Ova hrabra djevojka od najranije mladosti hrabro se bori sa svime što nosi ova opaka bolest.
Najteže stanje

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Kako bi sestri vratio nadu u život njen brat Kenan je 2016.godine bio je dobrovoljni donor koštane srži na klinici u Turskoj kada je sve prošlo uspješno. Nažalost prije nekoliko mjeseci bolest se ponovo vratila. Posljednje informacije o liječenju kažu da je ovo do sada najteže stanje i najlošiji nalaz i nakon osam ciklusa hemoterapija koje je primila.

Muamera je posljednjih dana u sve težem zdravstvenom stanju, a ovisna je i o transfuziji krvi.Kako su doktori rekli nada za njeno izliječenje postoji a to je novi lijek Brentuximab vedotin.

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više