Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Bogićević jednoglasno izabran za gradonačelnika Sarajeva, čeka se njegova odluka

Bogić Bogićević jednoglasno, sa 25 glasova “za” izabran je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća za gradonačelnika Sarajeva. – piše avaz.ba

Vijećnici su se pozvali na član 12, stav 6 koji definira izbor gradonačelnika. “Neposredno nakon izbora izabrani se treba izjasniti da li prihvata izbor. Ukoliko odbije, ponovit će se izbor”.

Vijećnici su podržali izbor Bogićevića za gradonačelnika, nakon čega je pročitana njegova impresivna biografija.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Kako je rečeno na sjednici, za sat vremena bi trebala biti konačna odluka Bogića Bogićevića, da li će prihvatiti poziciju gradonačelnika.

Podsjetimo, Bogićević je povukao kandidaturu nakon glasanja za predsjedavajućeg GV na prošloj sjednici Gradskog vijeća. Kazao je da ne želi da se međustranački odnosi narušavaju zbog njega, niti da se njegovo ime koristi u nedoličnim političkim i izbornim igrama.

Jedini kandidat za gradonačelnika Sarajeva je Bogić Bogićević na prijedlog Socijaldemokratske partije (SDP), dok je Naša stranka za zamjenicu gradonačelnika predložila Anju Margetić, sportiskinju i reprezentativku BiH u plivanju te kao drugi zamjenik gradonačelnika Narod i pravda predložili su Harisa Bašića.

Konstituirajuća sjednica održava se uz poštivanje epidemioloških mjera s minimalnim brojem ljudi. Započela je intoniranjem himne BiH.

Izvor avaz.ba

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više