Kakanj -24- online

Biden: “Putin će platiti za miješanje u izbore 2020. godine”

“Platit će određeni cijenu”, riječi su aktuelnog predsjednika Sjednjenih Američkih Država, Joe Biden-a. Ovo je izjavio danas popodne u gostovanju na ABC-u, nakon što je bio upitan o uplitanju predsjednika Rusije Vladimira Putina u posljednje izbore. Američki mediji bruje o tome kako je ruski predsjednik naredio da se vrši ocrnjivanje Bidenove kandidature, a da se u isto vrijeme podržava Donald Trump.

Biden je rekao da je dugo razgovarao s Putinom, osvrćući se na telefonski razgovor dvojice čelnika nekoliko dana nakon Bajdenove inauguracije krajem januara. Bidenje je razgovor započeo sa; “Znaš me, znam te. Ukoliko se ovo ispostavi kao tačno, budite spremni.”- kazao je predsjednik SAD-a u gostovanju na ABC-u.

Novinar je upitao kakvu će cijenu platiti Putin, na šta je Biden rekao: “Pa, vidjet ćete uskoro.” Dodao je, međutim, da postoje i pitanja od zajedničkog interesa na kojima dvije zemlje mogu raditi zajedno.

Novi deklasificirani dokumenti američke obavještajne službe pokazuju da je Putin odobrio “utjecajne operacije usmjerene na ocrnjivanje kandidature predsjednika Bidena i Demokratske stranke, podržavanje bivšeg predsjednika Trumpa, potkopavanje povjerenja javnosti u izborni proces i pogoršanje sociopolitičkih podjela u SAD-u”.

Biden je u intervjuu potvrdio da je jednom prilikom rekao Putinu da nema “dušu” tokom posjete Kremlju kao potpredsjednik 2011. godine, na šta mu je Putin odgovorio: “Razumijemo se”.

“Najvažnija stvar u radu sa stranim liderima u mom iskustvu, a u svojoj sam karijeri imao jako puno njih, je samo poznavanje drugog “tipa” “, rekao je Biden novinaru ABC-a.

Na pitanje misli li da je Putin ubica, Biden je rekao: “Mislim.”

Izvor nbcnews

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više