Kakanj -24- online

Amel Tuka večeras nastupa u finalu Dijamantske lige, osiguran i direktan TV prijenos

Najbolji bh. atletičar Amel Tuka večeras nastupa u finalu Dijamantske lige u Cirihu na utrci na 800 metara, a pored njega u finalnoj utrci će učestvovati još osam takmičara.Tuka je krajem augusta osvojio je sedmo mjesto na utrci Dijamantske lige u Parizu s vremenom 1:45.37, što mu je bilo dovoljno za plasman u finale.

Dva dana prije toga na mitingu u Lozani zauzeo je šesto mjesto s vremenom 1:45.98, što je vrijeme kojim je završio i finalnu utrku na Olimpijskim igrama u Tokiju gdje je osvojio šesto mjesto.KINYAMAL POBIJEDIOAmel Tuka osvojio sedmo mjesto u Parizu i izborio finale Dijamantske lige

Najbolji rezultat u ovoj sezoni Tuka je ostvario u polufinalu Olimpijskih igara kada je utrku na 800 metara završio s vremenom 1:44.53.

Tuka je u finalu Dijamantske lige prije dvije godine osvojio šesto mjesto s vremenom 1:43:99, a tada je trijumf ostvario Donovan Brazier s vremenom 1:42.70, dok je drugi bio Nijel Amos s vremenom 1:42.98.

Rivali u večerašnjem finalu će mu biti: Isaiah Harris (SAD), Wyclife Kinyamal (Kenija), Clayton Murphy (SAD), Elliot Giles (Velika Britanija), Marco Arop (Kanada), Cheruiyot Ferguson Rotich (Kenija), Kipkurui Emmanuel Korir (Kenija) i Patryk Sieradzki (Poljska).

Finalna utrka Dijamantske lige na 800 metara će se održati večeras u Cirihu s početkom u 21:13 sati
Finalna utrka Dijamantske lige na 800 metara će se održati večeras u Cirihu s početkom u 21:13 sati

Finalna utrka Dijamantske lige na 800 metara će se održati večeras u Cirihu s početkom u 21:13 sati, a direktan prijenos možete pratiti na kanalima Sport Kluba.

Izvor klix.ba

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više