Kakanj -24- online
CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

Ako ste nekad željeli početi trčati ovo je idealna prilika

O čemu se radi? Trka Wings for Life je jedna od najbrojnijih utrka u cijelom svijetu, a razlog tome je način na koji se trči. Prije same epidemije trčalo se na zajedničkim tačkama dijeljem svijeta, te putem aplikacija, dok se prošle godine, zbog epidemije trčalo samo uz pomoć specijalizovane aplikacije.

Kako se prijaviti na učešće:

– Na svoj telefon preuzmete aplikaciju, i napravite akaunt, te čekate 09.05.2021, da bi trčali svoju utrku. Utrka starta u isto vrijeme u cijelom svijetu, a svakog učesnika pojedinačno prati “virtuelno auto”. To auto kreće u “lov” sa pola sata zaostatka, te u početku se kreće veoma sporo, da bi kako prolazi vrijeme auto se kretalo sve brže i brže.

– Naš Harun Tahirović u kolicima je zajedno sa Arminom Husikom, i Esminom Brodlijom prešao više od 22 kilometra prije nego ga je uhvatilo “virtuelno” auto.

CNC Acaddemy

CNC Acaddemy

– Također, možete se pridružiti i kakanjskom timu koji redovno učestvuje, na način da kada napravite akaunt na aplikaciji, u pretrazi ukucate “Kilometar života” i pošaljete zahtjev za pristup timu. Nakon toga će vam tražiti pristupni kod, a taj kod je: 37202.

“Kilometar života” poziva sve one koji mogu i žele da ove godine trče s njima, trčanje će se odvijati u dvije grupe, jedna ona brža koja će pokušati preći što više kilometara, te jedna (ukoliko bude potrebe) sporijeg tempa, prilagođena osobama koje nemaju dovoljnu utreniranost, te ženama.

Ako niste zainteresovani za trčanje, a želite podržati ovu akciju. to možete uraditi na način da donirate sredstva u iznosu od 2€, pa prema gore, onoliko koliko Vam nije mnogo za ovakve stvari, te se na taj način, zajedno sa nama, i sa još preko 77000 učesnika uključite u prikupljanje sredstava za istraživanje povreda kičme. Napomena 100% od prikupljenih doniranih sredstava raspoređuje se dijem svijeta, organizacijama koje se bave istraživanjem ovih veoma teških ozlijeda. Prethodne godine na prikupljeno je preko 2,8 miliona eura.

Do trke je ostalo još mjesec dana, uskoro detaljnije o samom događaju.

Komentari su zatvoreni

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Dugme za prihvatanje Pročitaj više